Asociatia Mioritics

Cocktail Cultural

Exista un numar relativ mare de turisti care viziteaza orasele Sibiu, Sighisoara si Brasov si un numar foarte mic din acestia care viziteaza obiectivele de patrimoniu din satele dintre aceste orase (exceptie fiind satele Viscri si Biertan).

Oferta culturala existenta este destul de bogata in orasele mari (Sighisoara, Sibiu si Brasov) dar exista un interes din ce in ce mai mare al localnicilor din cele doua orase cat si al numerosilor turisti prezenti aici sau in zonele de agrement invecinate pentru descoperirea de noi destinatii si evenimente culturale autentice.

cocktail-cultural-mosna

La nivelul localitatilor rurale situatia este putin diferita pentru ca oferta culturala este foarte saraca, uneori chiar lipseste cu desavarsire. Comunitatile locale si in special tinerii au pierdut legatura cu patrimoniul cultural local, fie ca vorbim de monumente istorice, de folclor si chiar de traditii culinare. Lipsa unor evenimente culturale care sa puna in valoare aceste aspecte a generat aceasta situatie grava. In acest context, exista un interes scazut si din partea presei regionale si nationale pentru a prezenta patrimoniul cultural local.

Asociatia Mioritics organizeaza incepand din anul 2008 evenimente numite „Cocktail Cultural”, locul de desfasurare fiind ansamblul bisericii fortificate in satele din zona tinta. Sunt folosite atat incintele bisericilor pentru momentele artistice de interior (ex: concerte de orga) cat si incintele fortificatiei pentru momentele artistice exterioare (turnuri, ziduri, spatiul verde). Fiecare eveniment se finalizeaza cu un bufet de prajituri si fructe din zona.

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate