Asociatia Mioritics

International Mystery & Thriller Festival

Festivalul găzduieste în fiecare an, pe lângă deja tradiționale manifestări: Școala de vară de creative writing (pentru 12 participanți, cu 10 guest-speakeri și exerciții practice), lansări de carte și librărie de gen, proiecții de filme artistice premiate, documentare true-crime, întâlniri cu actori și regizori, adunarea Clubului de Crime Fiction din România și întâlnirea anuală a ICWA.

AIEP / ICWA – International Crime Writers Association desfășoară o activitate internațională de peste 35 și ani de promovare a autorilor de Crime fiction (Mystery & Thriller). Autorii români s-au a afiliat la această organizație în 2011 cu ocazia conferinței internațonale anuale de la Zurich.

crime-fest-1

Cele mai puternice filiale ale organizației – Das Syndicat (scriitorii de limbă germană din Austria, Germania, Elveția și Luxembourg) și CWA (Crime Writers Association UK) din Marea Britanie au anunțat deja participarea cu delegații consistente. J. Madison Davies, precedentul președinte al ICWA a vizitat în 2012 (atunci când încă era în funcție) Festivalul Mystery & Thriller de la Râșnov, în calitate de invitat special.

Componenta internațională este alcătuită din două conferințe ale membrilor – una deschisă publicului, având ca subiect tendințe în traducerea lucrărilor Crime fiction și noi moduri de editare în era digitală. Cea de a doua reprezintă adunarea generală a asociației și rapoartele de activitate ale filialelor naționale.

Organizatori: Asociația Mioritics, Primăria Râșnov in parteneriat cu Romanian Crime Writers Club și Asociația Rosenau.

Detalii: www.crimefest.ro

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate | Contact | Achiziții