Asociatia Mioritics

Proiect educaṭional inovativ la Râşnov finanṭat de guvernul german

Timp de 5 zile se aflǎ la Râşnov o delegaṭie din Germania de la Fundaṭia Germana de Mediu DBU (cel mai mare finanṭator pe proiecte de mediu dn Europa) şi Centrul Educaṭional de Mediu SCHUBZ din Luneburg (finanṭat de Ministerul Educaṭiei din Saxonia, peste 13.000 de elevi au participat la activitaṭile din 2014). Cei trei reprezentanṭi germani au prezentat impreunǎ cu partenerii locali (Primǎria Râşnov, Inspectoratul Şcolar Judeṭean Braşov, Şcoala Peter Thal, Universitatea Transilvania Braşov, Asociaṭia de Ecoturism, WWF Romania, ProPark şi Parcul Naṭional Piatra Craiului) detaliile unui proiect nou pentru România. Ȋncepând cu luna septembrie 2016 se va deschide la Râşnov primul Centru Educaṭional de Mediu, un proiect pilot finanṭat de guvernul german ce va testa ȋn România un model de sistem educaṭional larg rǎspândit in Germania şi Europa de Vest – Educaṭia pentru Dezvoltare Durabilǎ.

schubz1Contribuṭia guvernului german este de 125.000 Euro, Primǎria Râşnov va pune la dispoziṭie spaṭiile şi utilitǎṭile iar Universitatea din Luneburg, alǎturi de partenerii locali, va lucra la elaborarea conṭinutului şi a programelor educaṭionale pentru acest nou centru unde vor lucra 3 angajaṭi. Asociaṭia Mioritics va asigura managementul Centrului. De succesul acestui proiect pilot va depinde implementarea acestui sistem la nivel naṭional prin alte centre similare.
schubz2

Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă cuprinde procese educaţionale, cere oamenilor să recunoască problemele prezentului şi ale viitorului, să le evalueze şi să participe la etapele de dezvoltare şi de construcţie a unei concepţii de viitor. “Durabil” însemnă sub acest aspect că generaţia de azi şi cele viitoare să aibă acces la resurse pe care să le folosească la satisfacerea propriilor necesitǎti. Acest tip de procese necesită în mare măsură introducerea de metode participative. În acest fel abilităţile oamenilor facilitează un angajament responsabil.

Educaţia pentru dezvoltare durabilă cuprinde teme precum ecologia, economia, componenta sociala precum şi al unei perspective globale. În acest domeniu important sunt necesare structuri de cooperare cu instituţii şi iniţiative din domenii diferite. Ţelul pentru dezvoltare durabilă este ca indivizii să deprindă competenţe pentru a proiecta viitorul în ideea unei dezvoltări durabile.

Persoană de contact:
Mihai Dragomir
Coordonator
mihai@mioritics.ro
0727 642 858

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate