Asociatia Mioritics

Să împărtăşim bucuria naturii

SCHUBZ – Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă din Râşnov lansează astăzi competiţia proiectelor şi echipelor creative şi apropiate de natură intitulată SĂ ÎMPĂRTĂŞIM BUCURIA NATURII. Competiţia se adresează elevilor şi profesorilor din ciclul gimnazial şi are ca scop încurajarea şi promovarea experienţelor educaţionale de conectare cu natura ca bază a vieţii şi societăţii umane. Fiecare echipă trebuie să realizeze şi să documenteze un program sau o lecţie de conştientizare şi explorare a naturii care să se desfăşoare în afara claselor. Cele mai curajoase şi mai creative programe vor fi premiate cu participarea gratuită în 3 serii ale taberelor de vară SCHUBZ, organizate în zona Parcului Naţional Piatra Craiului.

“Miza acestui concurs este să îi stimulăm şi să îi inspirăm pe profesori să scoată copiii din clase şi să îi aducă aproape de natură. Aceasta poate fi într-o pădure, lângă un curs de apă, dar şi în parcul oraşului sau pe un câmp liber. Şi nu numai pe profesorii de biologie. Ci şi pe cei de geografie, de fizică, pe diriginţi , lumea vie este importantă pentru viaţa tuturor. Elevii din România petrec mult timp în clase, învăţând concepte teoretice. Astfel creştem oameni nepregătiţi pentru o societate sustenabilă şi fără bucuria şi inspiraţia pe care le găsim în natură. Se vorbeşte tot mai mult despre problemele de mediu cu care ne confrumtăm la nivel global. La SCHUBZ noi credem că baza rezolvării lor stă în educaţie şi în creare de ocazii pentru a ne conecta şi a înţelege lumea în care trăim” a declarat Mihai Dragomir, directorul Centrului SCHUBZ.

“ Fiecare echipă care se înscrie în concurs va primi o carte deosebită, scrisă de un educator american cu 40 de ani de experienţă în programe de descoperire a naturii. Joseph Cornell a scris Sharing Nature care a devenit  bestseller internaţional şi a inspirat mii de profesori şi copii să experimenteze învăţarea în natură într-un mod profund şi foarte diferit. Acum venim cu această carte tradusă şi în limba română Să împărtăşim bucuria naturii şi o oferim ca resursă şi ca sursă de inspiraţie pentru profesorii, educatorii, părinţii şi copiii din România” a adaugat Florentina Florescu, ecolog şi specialist în educaţie la SCHUBZ.

Competiţia se desfăşoară în cadrul proiectului SĂ ÎMPĂRTĂŞIM BUCURIA NATURII, al Asociaţiei Mioritics, “Împreună cu LIDL pentru un viitor mai bun”. Proiectul se desfăşoară în perioada aprilie – decembrie 2017 şi cuprinde activităţi de provocare, inspirare şi ghidare a profesorilor pentru a folosi abordări şi  instrumente noi prin care să împărtăşească bucuria naturii cu copiii.   Echipele care doresc să participe la concurs se pot înscrie completând un formular online până pe 18 mai şi pot trimite prezentările programelor şi lecţiilor susţinute până pe 2 iunie. Concursul este unul regional, adresat şcolilor din 42 de oraşe. Toate detaliile privind condiţiile, tematica şi premiile concursului sunt incluse în Anunţul de Concurs ataşat.

Pentru detalii despre competiţie:
Nicoleta Ionescu, Coordonator Concurs, info@schubz.ro , 073603555
www.schubz.ro

Centrul Schubz este susținut de Schaeffler România (www.schaeffler.ro)

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate