Asociatia Mioritics

Taberele Photo Raid

In zilele noastre, avem de-a face cu o invazie de fotografi. Calatoriile dese (fie ca e vorba de o delegatie, o vacanta sau un concert) si camerele digitale ieftine care pot inregistra mii de poze, fac ca orice turist/drumet sa se intoarca acasa inarmat cu destule fotografii de calatorie cat sa isi chinuie colegii ani multi.

Calatorii fac poze din diferite motive. Unii vor sa dovedeasca prietenilor si familiei ca „da, sunt eu langa Big Ben”, altii vor sa-si pastreze amintiri cu oamenii si locurile care le-au influentat viata, si doar cativa vor sa interpreteze intr-o forma artistica ceea ce vad. Ca urmare, zona fotografiei de calatorie este extrem de aglomerata.

photo-raid

Si totusi, fotografia de calatorie este in primul rand o arta si abia apoi un suvenir, un „nu-ma-uita” sau eventual un business. Ca fotograf, vei privi cu alti ochi locurile prin care treci si vei dori constant sa ii dai o interpretare personala prin ochiul obiectivului. Nu trebuie sa uitam un amanunt important: camera ta poate fi singura fereastra catre locuri din lumea larga pentru multi oameni care nu au posibilitatea sa calatoreasca. Ochii tai vor fi si ai lor.

Oricine poate apasa pe butonul unui aparat scump, dar ceea ce poate face diferenta este perspectiva fiecarui fotograf asupra lumii inconjuratoare.

Proiectul Photo Raid reprezinta o intrepatrundere fericita a experientelor fotografice si turistice. Taberele organizate in cadrul acestui proiect au loc in Transilvania, intr-un peisaj ce aminteste de epoci medievale: pajisti inflorite, paduri si fanete intinse pe coline domoale, biserici fortificate, sate tihnite ce respecta traditii ancestrale si povestesc legende.

Detalii: www.photoraid.ro

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate