Anul 2002 nu se anunța a fi unul special din vreun punct de vedere altul decât că se putea citi la fel din ambele sensuri (următorul e în 2112, aviz celor care vor fi prin zonă). Ion Iliescu era la a 3-a tinerețe, în țară era “liniște” sub domnia lui Adrian Năstase, soarele răsărea din același loc și o nouă generație de tineri ingineri ieșeau din băncile Facultății de Electronică din București. Pentru doi din ei, Alex Popescu și Mihai Dragomir, ieșirea din bănci e doar o figură de stil, pentru că prezența la cursuri a fost mai mult accidentală.
Înainte să se arunce în valurile vieții, cei doi au hotărât să se îmbarce pe o barcă gonflabilă în expediția Olt – Dunăre – Marea Neagră (pe scurt ODM 2002) alături de Ion Nedelescu (68 de ani) și Horia Bolboceanu (61 de ani). Expediția a vrut să atragă atenția asupra frumuseții locurilor pe care le străbat aceste ape și să testeze o echipa formată din două generații foarte diferite. Timp de 41 de zile expediția a străbătut niște locuri de poveste, plecând de lângă Bălan (județul Harghita), de unde izvorăște Oltul, și ajungând până în Portul Constanța (15 august 2002). Au fost probleme majore de logistică (în special mașina de asistență care se defecta la fiecare 20 de km), ceva tensiuni în echipă cauzate de dinamica diferită a membrilor săi, dar și multe momente frumoase care ne-au marcat viața și ne-au inspirat în ceea ce va urma. Folosind un aparat foto digital HP (rezolutie 2Mb), un laptop Dell și un telefon Zapp cu internet mobil (era primul telefon care avea acest feature), Alex și Mihai au pus tehnologia la treabă (nu uitați, era anul 2002) și au ctitorit unul dintre primele bloguri (poate primul blog live/itinerat) din istoria patriei. Totul era atât de nou pentru acele vremuri încât în toamna lui 2002, la Premiile Internetics, am primit premiul pentru “Cel mai bun proiect online al Societății Civile”. Tot acel conținut digitial, în versiune necoafată, este disponibil pe pe http://odm.dordeduca.ro
Încurajați de acest început în forță și ajutați de prietenii de la Incremental (Dani și Miță), am lansat la final de 2002 platforma de călătorie dordeduca.ro. Peste 3.000 de articole au fost publicate în acei 16 ani când portalul a fost activ, până în 2018, când proiectul a intrat puțin în stand by. Acum, ne adunăm forțele să-l reinventăm, așa că, dacă aveți idei, vă așteptăm cu propuneri concrete !