Asociatia Mioritics

La Râșnov e potențial de multe proiecte

Aceasta este concluzia vizitei partenerilor din Norvegia. In perioada 17 – 20 martie 2022, 2 reprezentanți ai Hands on History din Trondheim, Norvegia, au efectuat o vizită la Râșnov pentru a explora împreună cu Asociația Mioritics și Primăria Râșnov diferite oportunități de colaborare în viitor.

Această colaborare s-a concretizat în perioada 2014-2015 prin proiectul „Reconstituirea istorică – un instrument pentru valorificarea culturală și dezvoltarea durabilă a comunității locale” când, printre alte activități, 45 de vikingi au fost prezenți la Festivalul de Reconstituire Istorică de la Râșnov.

Hands on History (HOH) este un centru de resurse de cunoștințe, experiență și acțiune. Membrii echipei HOH sunt experți în predarea, conservarea și revitalizarea moștenirii culturale. Aceasta include dezvoltarea durabilă și strategică a siturilor și destinațiilor de patrimoniu.

Partenerii au discutat și despre diferite alte modalități de colaborare legate de evenimentele istorice. A doua idee principală a schimbului a fost că există o mare nevoie de expertiză în România în ceea ce privește managementul siturilor istorice, educația bazată pe context istoric, cercetări și schimburi de bune practici. Hands on History poate oferi această expertiză cu propria sa echipă și/sau atragerea de parteneri mai valoroși din Norvegia (muzee, universități, companii etc.).

Așadar, partenerii vor căuta oportunități de finanțare prin EEA Grants, fonduri europene și chiar surse private.

Această vizită a fost posibilă în cadrul proiectului „Heritage Hub Rasnov – Exploring the history opportunities for sustainable development” finanțat prin Fondul pentru relații bilaterale – Programul RO-CULTURA (www.ro-cultura.ro).

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate | Contact | Achiziții