Asociatia Mioritics

Roboţii au sosit la Râșnov

Sâmbătă 19 iunie 2021, 30 de echipe de copii din Râșnov, Hărman, București și Cluj au intrat in prima competiţie de robotică de la Râșnov – RoboHackathon 2021.

Centrul Schubz și NextLab cu sprijinul Primăriei Râșnov au organizat primul robohackathon pentru copii în orașul Râșnov, la sala de sport a Școlii Peter Thal, în data de 19.06.2021. Participarea s-a facut în echipe de maxim 2 elevi cu vârste între 10-16 ani, din Râșnov sau alte localităţi.

Fiecare echipă a utilizat un kit de robotică de tip line follower din partea organizatorilor, având la dispoziţie ziua de sâmbătă între 9.00 – 13.00 pentru a asambla robotul cu asistenţa voluntarilor din proiect și pentru perfecţionarea softului. După aceea, între orele 14.00 – 16.00 au participat la cursa cu roboţii realizaţi de ei.

Câștigătorii au primit diplome și s-au calificat pentru marele concurs de robotică din toamna anului 2021 organizat de NextLab la București. Aceștia sunt: Radu Clinciu și Plăiașu Tobias (locul 1), Iulia Atudorei și Patricia Diţă (locul 2), Maria și Rafail Neguș (locul 3), Florin Bangălă și Andrada Plăcintă (menţiune), George Bălășcău și Alexandra Pascu (menţiune), Robert Colţea și Vlad Dumitru (menţiune specială).

Având în vedere interesul crescut și pasiunea elevilor din Râșnov pentru tehnologie, Centrul Schubz cu sprijinul Primăriei Râșnov și al mediului de afaceri din zonă intenţionează să înfiinţeze un club permament de robotică începând cu luna octombrie 2021.

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate | Contact | Achiziții