Asociatia Mioritics

Artisti importanti la ediția a 3-a a Festivalului Râșnov Unplugged – Folk la altar, 27 – 30 iulie 2023

Festivalul Râșnov Unplugged – Folk la altar revine cu a treia ediţie, în acelaşi loc deosebit – Biserica Evanghelică din Râşnov, cu aceeaşi dorinţă a organizatorilor de a transcrie istoria genului (prin recitaluri, interviuri şi imagini de arhivă). De aceasta dată, ne-am propus să continuăm periplul pionierilor cu câteva nume importante ale celor veniţi din urmă – Alexandru Andrieș, Dinu Olărașu, Radu Gheorghe, Maria Gheorghiu ș.a. Aşadar, de la Generaţia Generică la şaptezeciştii şi optzeciştii Generaţiei Următoare. Ca şi la ediţia precedentă, nu vor lipsi momentele „In memoriam” (din păcate, câţiva dintre artiştii pe care ni-i doream pe afişul acestei ediţii au plecat între timp dintre noi).

Un festival folk așa cum de puține ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric. Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul Râșnov Unplugged – Folk la altar aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk din România.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea.

Festivalul Folk la altar este o întoarcere la origini și la original, o nevoie a artiștilor de reîntâlnire intimă cu publicul.

A treia ediție se va desfășura în perioada 27-30 iulie 2023. În fiecare seară, după concertele din Biserica Evanghelică, vom continua incursiunea în istoria muzicii folk prin The Garden Unplugged – momente muzicale în Grădina Schubz din Râșnov (str. I.L. Caragiale nr. 7), alături de artiști brașoveni de toate vârstele: Andrei Lăzăroiu (27 iulie); Claudiu Benga, Tudor Moldoveanu și Cristian Medrea (28 iulie); Niki Puchianu (29 iulie) și Grupul Vocelis (30 iulie). Accesul în Grădina este gratuit.

Evenimentul este organizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Râșnov, finanțat de Consiliul Județean Brașov și cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Parteneri locali: Biserica Evanghelică Râşnov, Asociația Rosenau Turism, Zizin și Brainia

Program Râșnov Unplugged – Folk la altar, ediția a 3-a:
Joi 27 iulie 2023 – Dinu Olărașu / Alina Manole
Vineri 28 iulie 2023 – Radu Gheorghe / Eugen Cristea
Sâmbătă 29 iulie 2023– Alexandru Andrieș / Cătălina Beța
Duminică 30 iulie 2023 – Maria Gheorghiu / Paul Prisada

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/festival/folk-la-altar

Comments are closed.

Folosim cookies, vezi Politică de confidențialitate | Contact | Achiziții